Tot despre botez si botez-Cherie

Posted on ianuarie 5, 2012 de

0


Eu stiu ca bisericile mai noi boteaza copiii cand sunt mai mari, atunci cand sunt constienti ce inseamna sa devii crestin. Poate bisericile vechi fac un abuz botezand copilul inainte de a intelege ce i se cere, dar asa se interpreteaza de 2000 de ani. Un om care nu are respect pentru lege, care nu crede in cele 10 porunci, iarta-ma dar nici macar nu are dreptul la viata ca om ! E un animal!

Mai incalci poruncile, dar trebuie sa constientizezi ca sunt necesare unui trai “Uman”…Nu poti astepta pana la 16 ani ca sa-i spui unui copil ca nu trebuie sa minta si nici nu trebuie sa fure. Nimeni nu asteapta pana la 16 ani ca sa-i spuna copilului ca nu trebuie sa ucida sau sa pofteasca la bunul altuia… E foarte complicat!

Cand Dzeu i-a cerut lui Avram sa isi omoare fiul, Avram a vrut sa se supuna, A fost alegerea lui Dumnezeu sa se razgandeasca. Eu nu cred ca este musai sa botezi copilul, nu cred ca Dumnezeu judeca altfel un crestin fata de un necrestin care insa este cinstit si bun, dar daca as fi avut un copil l-as fi botezat. Nu cred la fel ca tine in Isus, in biblie si nici in Dumnezeu, eu ma si indoiesc de toate, dar de botezat… l-as fi botezat. E vorba de viata copilului nu a mea. Si cand e vorba de altul….

Daca copilul nu va crede in botez nu are ce sa-i strice mai apoi, dar daca exista Dumnezeu si asa a cerut el… nu eu as suferi ci copilul caci va fi lipsit de harul lui Dumnezeu… Eu l-as fi botezat…..

E de neinteles cum ai trecut tu de la necredinta totala la credinta totala…..

In ce priveste chipul cioplit si icoanele … nu se fac icoane ca sa te inchini la ele, oamenii au nevoie de o imagine umana a lui Dumnezeu. In biserica ortodoxa. se evita sculpturile si se fac picturi tocmai pentruca  au fost discutii pe tema asta la nivelul dogmelor. Pentru a pastra legatura cu catolicii, ortodocsii  au acceptat icoanele (in biblie se vorbeste doar de chip cioplit) si s-au stabilit canoane… pentru reprezentare.

Icoana, moastele, crucea, sunt interpretate ca daruri de la Dzeu, asemeni Chivotului sfant prin care el se manifesta omului in rugaciune…Uneori coboara la noi prin aceste daruri.. alteori nu !

Dar inteleg ca tu nu stiai ca Isus a fost rastignit? Doar aceasta revelatie te-a facut sa plangi ?

Nu stiai asta? Ma indoiesc ! Trebuie sa mai fi fost ceva. Mai discutam

Cherie

Reclame
Posted in: conversații