precizarea termenilor-Mihaela

Posted on Ianuarie 5, 2012 de

0


Ai avut dreptate că trebuie să pornim de la precizarea termenilor . Creștin este într-adevăr ceva generic și ai dreptate cu ce zici. Când zic creștin eu mă gândesc la ucenic al lui Hristos, dicipol. O să reformulez

E clar că tu ai mult mai multe cunoștințe decât mine în ce privește religiile. Paradoxal asta nu este neapărat în favoarea ta. Uneori e mult mai simplu să pornești de la zero… pentru că nu mai e nevoie de efortul de a filtra ceea ce e bun sau rău din cunoștințele pe care le ai. O iei pur și simplu de la capăt, te focalizezi doar pe ceea ce înveți fără să compari…. că nu ai cu ce.

Și eu cred într-un Dumnezeu trinitar așa cum îl descrie ortodoxia. E drept că nu mă rog lui Isus ci lui Dumnezeu: în numele lui Isus și prin Duhul Sfânt (Duhul Sfânt fiind cel care ne „poartă” rugăciunile până în fața lui Dumnezeu)

Dar nu mi-ai răspuns la întrebare: Crezi că Isus a înviat? Dacă da ce impact are acest lucru în viața ta?

Ideea mea este că orice religie ar putea fi (teoretic) greșită. Fiecare religie are și bune și rele, are tradiții conforme cu Biblia și tradiții care merg în contrasens. Dat fiind că Adevărul e unul singur și că într-o zi vom fi judecați în lumina acestuia eu zic că e extrem de important să ascultăm de Dumnezeu (Biblia) și nu de oameni (tradiții, religii etc.) Recunosc că tentația de a transfera responsabilitatea pe umerii pastorilor e mare, dar doar noi vom da socoteală pentru alegerile noastre. În ziua judecății nu vom putea spune: Pastorul meu mi-a spus asta… și eu am avut încredere în el.

Ce ai alege să faci dacă biserica ta ți-ar cere ceva care ar fi împotriva principiilor tale? împotriva conștiinței tale?

Tu spui că există credincioși mai buni sau mai puțin buni… Biblia spune că există doar credincioși și necredincioși. Pastorul nostru a spus că a fi credincios 99% înseamnă a fi necredincios. Ori ești credincios ori nu ești. Nu există cale de mijloc. Adevărata credință trece prin poarta cea strâmtă și urmează calea cea îngustă.

N-am luat nici eu la bani mărunți textul tău… ca să nu ne pierdem prin infinitatea parantezelor discuției , dar sunt sigură că o să revenim la ideile care deocamdată s-au pierdut

cu drag

mihaela

eu de ex. nici nu m-am căsătorit la biserică. mi s-ar fi părut ipocrit ca eu, atee convinsă să fac ceva împotriva „credinței” mele de atunci  La fel am gândit și cu botezul: de ce să-mi supun copilul unui ritual în care nu cred?

Anunțuri
Posted in: conversații