Raspuns-Cherie

Posted on Ianuarie 5, 2012 de

0


Intâi să răspund la chestia cu ocultismul. Nu am făcut yoga, nu am practicat nici o formă religioasă nici măcar ortodocsa de fapt, nu am fost si nu sunt satanistă.

Cand eram mai mica, poate la liceu, am fost cu o mătuşă la câteva şedinţe la adventişti, mama le spunea pocăiţi, dar mergeam cu toti caci mătuşa fiind pocăită ne ruga să mergem cu ea în speranţa că ne va converti. Asta se întâmpla vara când ne duceam în vizita la Mediaş…

Atunci credincioşii ei, citeau biblia si cu ocazia asta am învăţat multe din biblie… dar nefiind ortodocsi ziceam eu că sunt exagerări de „sectanti” Nu am socotit niciodată ceva rău credinţa mătuşii ci doar exagerată.Fratele tatei, soţul ei începuse să bea cam mult şi credeam că de aceea a trecut la această credinţă, ca să îl schimbe. Poate aşa era, dar în Transilvania sectanţii erau ceva obisnuit…

Mai tarziu, chiar dupa 1990, o verisoară care era fica de preot ortodox, a trecut la biserca Emanuel ( acolo participau şi invitaţi din america) şi pentrucă mă ruga să merg cu ea la casa lor de rugăciune am mers cu ea si în Bucureşti şi la Galati. Si acum primesc de la biserica ei e-mailuri care ma invita la şedinţe. Bineînţeles că nu merg mai ales că sunt din Galaţi iar eu acum sunt la Bucuresti. Insă nu consider ceva rău sa participi la astfel de întâlniri, mi se par frumoase, interesante, dar până la un punct. Ce e prea mult, strica… aşa gândesc.

Sunt oameni foarte cumsecade, dar faptul că joacă şi cântă mereu despre Iisus mi se pare ceva  artificial. (Credinţa mi se pare ceva intim), dar sectanţii sunt foarte buni prieteni si ajutoare de nădejde la necaz. Ce apreciez, apreciez, ce nu îmi place , nu îmi place.

Pai cam asta este cu ocultismul…

Acum despre Dumnezeu. Să lăsăm deoparte exemplul cu creieriul si sîngele universului. Doar atat spun, că functionarea inimii omului nu este dictată de creier si are o functionalitate individuala care nu înseamna ce este inteligenta, dar entitatea Univers nu este chiar o copie a omului si altfel sunt aceste functii.  Aici alta ar putea fi unitatea cu care se judeca factorul „a gândi”. Dar sa nu mai insistam, nu explic bine, nu se înţelege ce vreau să spun.

Sa trecem la supă…:))

A face conexiune unul cu altul în supa universală nu înseamnă că suntem o supă universală toţi. Fiecare este un individ. Si mă opresc, Nu vei înţelege niciodată cum gândesc eu. Nu cauţi să mă înţelegi ci doar să vezi daca biblia acceptă ce cred eu. Eu nu vreau să combat biblia şi nici să mă integrez în ce spune biblia. Spun ce simt.

Mai adug doar că eu cred că în echilbrul universului binele va fi mereu exact la fel de mult cantitativ ca şi răul. Orice element pozitiv este însoţit in realitate de un element negativ (simbolic vorbind dar absolut oriunde, pornind de la fizică şi matematică)

Binele reprezintă viaţa, răul reprezintă moartea. De aceea orice este viu, trebuie să moară altfel nu ar exista renasterea (Învierea simbolică a lui Iisus din credinta noastră)

Binele trebuie să învingă în viaţă pentru a fi echilibru, aşa cum de rău, fiind stigmatul morţii,  trebuie să ne păzim şi să ne temem dacă vrem să trăim.

Dacă nu înţelegi ce spun inseamnă că nu ne putem înţelege.

Să ramanem însă prietene, şi  să ne respectăm reciproc convingerile chiar dacă nu le înţelegem. Da ?

Cherie

Anunțuri
Posted in: conversații