Religie si ocultism.

Posted on Februarie 8, 2012 de

11


Mihaela a zis la un moment dat ca religia si ocultismul sunt diametral opuse….Din DEX am ales definitiile acestor cuvinte care in principiu reprezinta notiuni diametral opuse dar in realitate foarte asemanatoare.

RELÍGIE s. f. Formă a conștiinței sociale caracterizată prin credința într-o divinitate, într-o ființă supranaturală, creatoare și guvernatoare a cosmosului și prin oficierea unui cult;
OCULTÍSM s.n. Ansamblu de concepții și practici care proclamă existența în natură a unor forțe supranaturale misterioase cu care ar putea comunica pretinșii inițiați;

Citind definitiile, am tras concluzia ca religia caracterizeaza credinta oamenilor intr-o fiinta buna, supranaturala care poate face minuni, adica fapte supranaturale in conceptia omului credincios, iar ocultismul caracterizeaza credinta oamenilor intr-o forta supranaturala pe care omul o poate folosi astfel ca sa poata face minuni..

Nu sunt prea diferite. Religia condamna ocultismul, socotind pe cei care fac minuni prin ocultiem ca fiind de partea unei forte a raului iar ocultistii considera ca folosesc forta religiei deoarece este dreptul omului de a face ce isi doreste, daca poate.

Anunțuri
Posted in: conversații