Cele 10 porunci. Porunca a patra

Posted on Iunie 6, 2012 de

1


4.  Adu-ti aminte de ziua de odihna ca s-o sfintesti.Sa lucrezi 6 zile dar a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului.

– Să lucrezi șase zile dar a saptea este ziua de odihna, (shabbat)  inchinata domnului, sa nu faci nici o lucrare nici tu, nici etc. din casa ta…. etc. (nu necesta explicatii ce inseamna sabat, eu m-am nascut intr-o joi, pentru mine sabatul ar cadea intr-o miercuri )

– doar dacă consideri ca lumea incepe de la tine 😉

– Pai Dzeu nu a precizat ziua de la care sa incepem numaratoarea dupa inceputul lumii. Evreii au ales sambata ca sabat asa cum s-au inteles cu Moise. Crestinii au schimbat sambata cu duminica ca sa nu fie odata cu evreii, sa fie ei deosebiti. Voi serbati sambata, sa fiti deosebiti de crestinii traditionali !

– La prima vedere exact așa pare, (hazliu 🙂 ) dar ideea este că și respectarea adevăratului sabat este însoțită de numeroase binecuvântari. Cum putem verifica? respectându-l și trâgând concluzii din experiența noastră. Moise a ales ziua de sâmbătă pentru că i-a spus Dumnezeu. El vorbea față-n față cu Dumnezeu, iar acum prin Duhul Sfânt Dumnezeu vorbește celor care vor să asculte.

 – Eu daca as schimba ziua as simti ca sunt blestemata. Nu pot trece de la o convingere de o viata la alta cand  logic este, pentru mine,  sa tin ziua de miercuri. Tin insa sabatul odata cu ceilalti de religia mea…Nu doar Moise a discutat cu Dumnezeu…

– Nu e important ceea ce simțim noi ci ceea ce spune Dumnezeu. sentimentele noastre sunt alterate de cădere.

– Dumnezeu nu a spus cand este sabatul. Oamenii au hotarat El a cerut doar 6 zile sa muncim si a saptea sa fie sarbatoare.

– I-a spus lui Moise 🙂 ce crezi că a discutat cu el 40 de zile pe munte (în două reprize)? și mai mult de asta a fost vreodată în dezacord cu faptul că evreii au respectat sabatul sambata? Cine vrea sa schimbe vremurile și legea?  – „El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Preaînalt, va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt şi se va încumeta să schimbe vremurile şi legea; şi sfinţii vor fi daţi în mâinile lui timp de o vreme, două vremuri şi o jumătate de vreme.” Daniel 7:25

– Fiecare sa tina sabatul cand a hotarat. Important sa il tina. Eu nu il prea tineam pana ce am vazut ca daca lucrez duminica, tot ce fac stric. Si acum am inceput sa il tin „cu sfintenie”  Serios ! Omul are nevoie de odihna daca vrea sa faca treaba buna…

Anunțuri