Natura umană

Posted on Decembrie 13, 2012 de

29


Între prima și a doua înviere (în perioada de o mie de ani de pace în care Isus va domni împreună cu cei care vor avea parte de prima înviere) vor exista pe pământ supraviețuitori ai tribulațiilor apocalipsei…

… să ne imaginăm deci o mie de ani în care omul va trăi fără nicio tentație satanică (pentru ca diavolul va fi legat). O mie de ani în care oamenii vor avea posibilitatea să se convertească fără nicio opoziție, pentru a deveni nemuritori. Totul într-o ambianță de pace, pe un pământ transformat într-o grădină a Edenului.

 „L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo şi a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înşele neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. „ (apocalipsa 20-3)

…cei o mie de ani sunt pe cale să se sfârșească și totuși o mare parte din aceste persoane sunt încă nehotărâte. Neconvertite! Momentul celei de-a doua învieri se apropie cu pași mari iar acești oameni nu au luat încă nicio decizie. Și nu există decât două alternative! Convertirea lor, liberă și voluntară sau rebeliunea.

Pentru a accelera procesul Dumenzeu va fi nevoit să-i pună în fața unei alegeri.

„Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat şi va ieşi din temniţa lui, ca să înşele neamurile care sunt în cele patru colţuri ale pământului, pe Gog şi pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării. (apocalipsa 20:8-9)

Alegerea pe care unii o vor face atunci va arăta că nici măcar după o mie de ani de pace si prosperitate inima celor neconvertiți nu se va schimba cu nimic. Nu se va ameliora cu nimic ci va rămâne la fel…

 Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască? (Ieremia 17:9)

Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte. (Proverbe 14:12)

Multe căi i se par bune omului, dar la urmă duc la moarte (Proverbe 16:25)

„după cum este scris: „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. Nu este niciunul care să aibă pricepere. Nu este niciunul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu. Toţi s-au abătut şi au ajuns nişte netrebnici. Nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar. Gâtlejul lor este un mormânt deschis; se slujesc de limbile lor ca să înşele; sub buze au venin de aspidă; gura le este plină de blestem şi de amărăciune” (Romani 3:10-14)

Fără Isus care să ne salveze și să ne transforme, descrierea de mai sus nu e altceva decât portretul fiecăruia dintre noi.

Anunțuri
Posted in: conversații