O singură biblie, nenumărate religii

Posted on Mai 3, 2013 de

9


Încă din perioada Vechiului Testament știm că oamenilor le-a fost mai usor să asculte de oameni decât de Dumnezeu. Evreii au cerut un rege pentru că nu voiau să fie diferiți de celalalte popoare. Ei, cei care trebuiau să-l prezinte pe Dumnezeu lumii, au luat lumea ca și model.

Azi avem o mulțime de religii, diferite unele de altele într-o măsură mai mare sau mai mică. Unele consideră sâmbăta ca fiind ziua Domnului, altele, nici ele nu mai știu de ce și de când, consideră că ziua Domnului ar fi duminica. Cu toatele au schimbat sarbătorile pe care Dumnezeu le-a numit veșnice, și nici măcar n-au sesizat acest lucru. Și-au inventat chiar și sărbători noi. Au ascultat de oameni și nu de Dumnezeu.

O parte din creștini se închină la icoane, se roaga fecioarei Maria și sfinților stabiliți de biserică (adică de alți oameni) în timp ce alții se roagă doar Lui Dumnezeu. Unii cred că darurile Duhului Sfânt sunt de actualitate, în timp ce alții nu cred că ar mai fi de actualitate. Unii cred că e suficient să crezi în Isus ca să sii salvat și că nu mai e nevoie să-ți bați capul cu faptele. Alții consideră că faptele sunt importante și încearcă să-și câștige mântuirea fâcând fapte bune.

Având în vedere tot acest uriaș amestec de credințe nu e oare bizar că toate pornesc de la interpretarea uneia și aceleiași cărți? Dacă Biblia ar fi fost scrisă de oameni ar mai fi existat oare atâtea diferențe de interpretare? ar mai fi existat atâta greutate în a înțelege și a respecta ceea ce ea ne cere? Oare nu (și) faptul că o singură carte stârnește atâtea controverse nu e dovada clară că Biblia a fost scrisă în întregime sub inspirația Duhului Sfânt? Căci oamenii par să nu aibă dificultăți prea mari în a asculta de alți oameni însă le este extrem de greu să asculte de Dumnezeu.

Cum aș putea să recunosc că Biblia spune că a ne închina idolilor este greșit câtă vreme cei din jur consideră asta ca fiind ceva normal. Cum aș putea să n-o fac dacă cei care nu o fac sunt vazuți (de oameni!) ca fiind sectanți? Cum aș putea să cred că sâmbăta e ziua de odihnă când cei din jur serbează duminica? de ce să risc să fiu catalogat iarăși sectant? (nu-mi place să fiu numit sectant dar nu ezit să-i numesc pe alții astfel). Cum aș putea să serbez adevăratul Paște, cel stabilit de Dumnezeu, când cei din jur îl serbează la date diferite stabilite de biserici (iarăși de către oameni!)

Dacă Biblia ar fi fost scrisă de oameni ne ne-ar fi fost oare mai ușor să ascultăm ceea ce ea ne cere? Faptul că ne dovedim a fi incapabili să facem asta nu e o dovadă clară că Biblia nu a fost scrisă de oameni?

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” (2 Timotei 3:17)

Anunțuri
Posted in: Uncategorized