O carte despe convertire.

Posted on August 24, 2013 de

26


existaDz_0001  Am inceput sa citesc cartea lui Andre Frossard „Dumnezeu există, eu l-am întâlnit” curioasă să văd o minune. Nu mi se pare deloc o munune convertirea lui din aşa zis ateu la catolicism.

In copilarie, este crescut în atmosfera de anticrestinism de frondă al unui bunic şi o bunică căsătoriţi împotriva religiilor lor diferite. Desi nu prea înţeleg religia fiecaruia dintre strămoşii săi, in satul unde îşi petrecea vacanţele se păstrau oarecum sărbătorile evreesti şi cu uimire am citit ca tineau postul lui Iom Kipur, deşi nu spune că erau evrei. Oricum, el spune ca avea un bunic catolic si o bunica protestantă, astfel că tatăl său, comunist convins a adoptat ateismul ca religie, dar acceptând pe  Iisus ca cel mai perfect comunist.

Foarte independent, lăsat cam prea nesupravegheat de părinţi, cu singura lor grijă de a nu fi de nici o religie, caci urma aşa cum zicea el să îşi precizeze singur apartenenţa, când va fi mare,  a crescut fără să se gândească dacă există Dumnezeu. Ca orice om, simţea autoritatea unei puteri atotcuprinzătoare care conduce lumea, dar îşi scundea simţămintele sub masca indiferentei impusă de autoritatea părintească.

A fost o decizie deloc neasteptată trecerea lui la religia primului prieten cu adevărat apropiat de sifletul si intrebările vârstei sale, de 20 de ani.

Pentru el a fost ca o stare de beatitudine provocata de un drog, se elibera de incertitudinea sădita în el artificial prin educatie. A fost ca si cum ai lua capacul de pe o oala care fierbea. Incertitudinea adevaratei credinte s-a definit. Iisus admis de tatal sau dar făra crestinismul care îl crease, s-a suprapus peste iudaismul blând al copilăriei, al sentimentelor pure si adevărate. A descoperit singur crestinismul lui Pavel chiar daca încă nu citise biblia.

Abia astept să- i dau cartea să o citeasca Mihaela. O voi copia in format pdf pentru ea. Nu are decât 158 pagini.

Anunțuri
Posted in: Uncategorized