Citate dintr-o carte interesanta dar pe care nu am citit-o….inca.

Posted on Septembrie 27, 2013 de

1


Un citat interesant din « Scoala Zeilor » O carte scrisa de Stefano Elio D’Anna pe care nu am citit-o dar pe care am gasit-o laudata pe niste bloguri. Cred ca este interesanta dar nu atat de interesanta ca sa o citesc. Totusi acest citat este superb !

„Sa-l ierti pe dusmanul din afara inseamna sa-ti manifesti vanitatea si neputinta milenara de a intelege. Dusmanul se afla inlauntrul tau. In afara ta nu exista niciun rau care sa te raneasca si nici un dusman pe care sa-l ierti…….
Adversarul este cel mai de nadejde aliat al tau … un instrument prin care te modelezi, te desavarsesti si te reunesti cu tine insuti … cheia unica de acces cu care sa patrunzi in zonele superioare ale fiintei.”

Si mai sunt multe citate pe acel blog care recomanda cartea ca un tezaur de meditatie asupra ta insuti : De exemplu :

”Intr-o zi iti vei da seama ca nu mai este nimic de adaugat…ci nenumarate lucruri de eliminat…ca sa cunosti.”
„Trecutul trebuie binecuvantat si vindecat…Patrunde in fiecare cuta a vietii tale trecute! Adu lumina in fiecare ungher! Schimba-l cu o noua intelegere…
Trecutul tau va fi vindecat cand vei renunta sa te complaci in anxietati, indoieli si temeri.”

„Nivelul fiintei noastre creeaza viata noastra si nu invers.”

“Vanitatea ta iti da dreptul sa crezi ca ai fost deja vindecat si poti sa-i ajuti pe altii…
Lasa-i sa ajute lumea pe cei care s-au separat de ea!”

„La baza tuturor diferentelor dintre oameni, a fiecarei nedreptati sau a privarii de libertate, se gaseste adevarata diferenta din care izvorasc toate celelalte: gradul de responsabilitate interioara. Fiinta, intelegerea, responsabilitatea si destinul formeaza un tot absolut, inextricabil.
……….
Omul este ceea ce intelege. Oamenii apartin unor niveluri diferite de comprehensiune. Aceasta este adevarata diferenta dintre ei!
……….
Cu toate ca fiintele umane par a fi asemanatoare, diferentele dintre ele sunt cat eternitatea sau cat anii-lumina distanta fata de integritate. Precum speciile zoologice aflate in diferite stadii de evolutie, fiintele umane apartin unor perioade evolutive care sunt in majoritatea cazurilor incomensurabile ca distanta una fata de cealalta.”

Totusi cartea merita citita… Sunt niste meditatii foarte inteligente…..

Anunțuri
Posted in: Uncategorized