INCHEI

Posted on noiembrie 7, 2013 de

15


Până acum am ajuns la urmatoarea concluzie:
1. Iisus a fost un om care a avut o scanteie de dumnezeire, adică de geniu.
2. Iisus a preluat sarcina de „MESIA” ceea ce în traducere se numeste „Cristos”, de eliberator, de mântuitor al tuturor problemelor, dar al lumii întregi nu doar a poporului evreu. A înţeles asa cum au înţeles mulţi evrei din vremea sa că religia lor este prea încărcată de legămintele cu Dumnezeu, neesenţiale pentru viaţă şi că Dumnezeu nu cere de la om jerfă ci înţelegere, dragoste şi măsură în relaţiile interumane.
Iisus a înţeles că vremurile pribegiilor din timpul lui Avram şi Moise se încheiaseră şi că era timpul ca evreii să se aseze pe un teren solid al înţelegerii cu întreagai creaţie.
3. Pentruca lumea să înţeleagă ceva a trebuit să treacă 2000 de ani dar instabilitatea din zona Israelului demonstrează că înţelegerea este foarte fragilă.
4. In plan personal, citind ce a spus Iisus în această ipostază, am înţeles că trebuie să accept că: „ lumea aşa cum este făcută de Dumnezeu este perfectă; că doar răul din noi oamenii umbreşte creaţia; că suferinţa creată de boală nu este imperfecţiunea lui Dumnezeu ci imposibilitatea noastră de a o înlătura sau dacă nu o putem înlătura, măcar să o putem accepta cu decenţă; că moartea este o necesitate şi dacă se petrece mai repede decât degradarea fizică are o justificare în greşeala umană şi nu este voinţa nedreaptă a divinităţii.”
Parcă am început să accept asta .
5. Mai trebuie să accept că: „ există situaţii în care asemeni lui Iisus trebuie să ne sacrificăm viaţa pentru cei pe care îi iubim, poate pentru mai mulţi din jurul nostru, că aşa ne răscumpărăm păcatele.” Până unde se întinde însă această obligaţie? Căt sunt gata să sacrific în această existenţă pentru a obtine mântuirea şi înălţarea promisă de Iisus ? Asta încă nu am stabilit.
Sincer vorbind sunt mai pregătită să accept sacrificiul (destul de limitat) de frica pedepsei arătată de Moise decât de dragul răsplatei promisă de Iisus.
6. Am început să scot din evanghelii ce scrie că a spus Iisus şi am subliniat cu albastru ce este „de analizat” căci nu pare ceva „indiscutabil” şi cu rosu ceea ce nu prezintă îndoială
7. Dar nu are nici un rost sa comentez ceva cu altii. Nu mai scriu nimic despre acest subiect.
INCHEI !

Reclame
Posted in: Uncategorized