Ce parere aveti despre trecerea de la o religie la alta ? Poate fi un pacat ?

Posted on Ianuarie 9, 2014 de

29


pisica+citind
Nu cred ca va contribui la dezbaterea acestui subiect multa lume, poate nici Mihaela nu va intra in discutie desi de la o discutie cu ea a pornit ideea acestui subiect.
Ce credeti ca face pe unii crestini sa treaca la islamism sau pe unii evrei la crestinism? Sau invers ?
Intr-o perioada de prigoana, unii evreii au trecut la crestinism ca sa scape cu viata, mai aproape de zilele noastre sotul sau sotia a urmat pe cel mai credincios in credinta lui, fara a fi convins, doar pentru a asigura linistea si poate chiar casatoria dorita. Cunosc cateva femei care au trecut la iudaism pentru a se putea casatori cu un evreu. Invers nu am avut cazuri cunoscute dar exista…
Sunt cazuri de notorietate cand au trecut sportivi la islamism. Pare a fi din interes, caci asa nu faceau armata. Si la noi la ortodocsi a aparut o secta tot cu acest mesaj, la un moment dat. Membrii ei nu puteau fi luati in armata pe motiv de libertatea religiei….
Totusi ce credeti de aceste treceri de la o confesiune la alta. Cum se conving oamenii ca o religie este mai adevarata ca alta ? (In cazul cand trecerea nu se face din interes )

Anunțuri
Posted in: conversații