Motanul si puricii…

Posted on Ianuarie 30, 2014 de

8


100_8468
Motanul Iov era un motan negru care de cand se stia traise in aceeasi casa unde se nascuse, Era un motan norocos. Casa schimbase mai multi proprietari, el ramasese acolo, neclintit si indragit de toata lumea. Ultima lui stapana, om cu frica de Dumnezeu il adoptase si toata familia se impaca bine cu Iov.
Si Iov ajunsese batran. Pe capul lui cadeau toate neputintele varstei sale de motan si pe zi ce trece devenea tot mai neputincios. Chiar daca nu au suflet animalele stiu ca exista Dumnezeu si motanul Iov se ruga in sinea sa sa aiba parte de un sfarsit usor, fara sa treaca prin necazurile neputintei. .
Dumnezeu a trimis pe Sfantul Sisoe sa vada situatia si sa rezolve cererea motanului.
Sfantul Sisoe s-a scarpinat dupa ureche si s-a asezat langa motan.
– Uite ce este i-a spus Sfantul, Dumnezeu m-a trimis sa te ajut sa pleci din lumea asta dar inainte vreau sa iti indeplinesc o dorinta Ce dorinta ai ?
– Motanul Iov s-a gandit ce s-a gandit si a spus ca n-a avut niciodata pui caci stapanii l-au castrat de mic, asa ca singura lui dorinta ar fi sa aiba si el niste fiinte, doar ale lui…
Sfantul Sisoe s-a gandit cum ar putea sa-i indeplineasca aceasta dorinta si cum se stie ca pe acest sfant nu-l prea duce mintea, i-a dat niste purici…
Acum sfarsitul povestii… il stiti….

Anunțuri
Posted in: Uncategorized