Aparențe

Posted on Septembrie 2, 2014 de

23


Dacă însuși Isus a fost un „om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El” de ce ne mirăm că noi, cei care am fost chemaţi nu valorăm aproape nimic în ochii lumii. De ce ne miră faptul că „Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari.

De pildă, fraţilor, uitaţi-vă la voi care aţi fost chemaţi: printre voi nu sunt mulţi înţelepţi în felul lumii, nici mulţi puternici, nici mulţi de neam ales.” (1 Corinteni 1:26)

„În vremea aceea, Isus a luat cuvântul şi a zis: „Te laud, Tată, Doamne al cerului şi al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi, şi le-ai descoperit pruncilor.” (Matei 11:25)

Întrebarea mea: de ce îi este mai ușor lui Dumnezeu să se facă cunoscut de cei care nu se bucură de recunoaștere (a meritelor personale) în ochii lumii acesteia? Care sunt cei cu adevărat bogați?

…suntem noi „înțelepți” în felul lumii sau înțelepți în felul lui Dumnezeu? facem parte dintre cei despre care oamenii vorbesc „de bine”, sau suntem dintre cei despre care Dumenzeu vorbește de bine? căci: Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!” (Matei 5:11) 

Anunțuri
Posted in: Uncategorized