Omul, un animal vorbitor

Posted on Noiembrie 4, 2014 de

35


nu mă refer la rezultatele alegerilor, care, din păcate, confirmă exact ceea ce vreau să spun, ci vreau doar să punctez câteva idei interesante dintr-un studiu pe care l-am citit. pentru că acest sudiu a ridicat o parte din vălul care-mi acoperea încă ochii. Nu am devenit mai fericită sau mai bine în pielea mea, dar am înțeles de ce nu am aproape nimic în comun cu majoritatea colegilor mei de specie (ca să folosesc o expresie împrumutată care mi-a plăcut). Și asta mi-a dat o stare de liniște. Când știi cine sunt ceilalți nu te mai deranjează, pentru că înțelegi că nu pot mai mult. Că n-ai cu cine… și.. că nu e vina lor.

– Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea Lui. dar asta nu înseamnă aspect exterior ci se referă în principal la aceea trinitate (spirit-suflet-corp) de care oamenii se împiedică pentru că… nu știu ce e acela un spirit uman. Și nici faptul că e singurul lucru care ne deosebește de animale.

– în gradina Edenului, Adam nu era nici muritor și nici nemuritor. Pentru ca destinul lui să fie împlinit trebuia mai întâi să aleagă (să fie supus unui test)

– când Dumnezeu a vrut să-i dea omului (lui Adam) un ajutor potrivit, a creat animalele. Animlele s-au perindat unele după altele în fața lui Adam pentru ca acesta să-și aleagă ajutorul potrivit. În final Adam a spus că niciun animal nu îndeplinește condițiile. Atunci, Dumnezeu l-a adormit si femeia a fost „extrasă” din coasta lui. femeia nu este o altă creație.

– dacă Adam a ales, democratic era ca și femeia să poată alege, căci liberul arbitru este fundamentul libertății. Dacă Adam a primit vizita tuturor animalelor, în același fel si Eva a primit vizita unui alt animal. Animalele care l-au vizitat pe Adam nu vorbeau, în schimb șarpele cu care s-a întreținut femeia vorbea.

– în gradina Edenului Adam comunica cu Dumnezeu pentru că era creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Deci avea spirit. Căci doar spiritul este cel care poate face legătura între om și Dumnezeu. Fără spirit suntem doar niște animale vorbitoare.

– în grădina Edenului erau 3 feluri de arbori:

     – pomii fructiferi care hrăneau corpul fizic

     – pomul care ducea la viața veșnică, cel care hrănea spiritul

     – pomul care ducea la moarte -pomul cunoașterii binelui si răului, cel care hrănea sufletul

– în planul original (caci omul a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu) spiritul trebuia să fie cel care deținea controlul asupra corpului și asupra sufletului.

– în momentul în care oamenii au mâncat din pomul cunoașterii binelui și răului au devenit doar niște animale vorbitoare. Toată ordinea interioară insuflată de Dumnezeu a fost inversată. Sufletul a preluat controlul iar spiritul s-a atrofiat. (de remarcat că animalele nu au spirit, ci doar corp și suflet – de aceea omul a devenit un animal vorbitor)

Care au fost consecințele acestui lucru:

     – omul a pierdut contactul cu Dumnezeu. pierzând spiritul puntea de comunicare a fost distrusă. A comunica cu Dumnezeu devenise la fel de greu cum ne-ar fi nouă să comunicăm cu animalul nostru de companie. Nu pentru că n-am vrea să comunicăm cu el ci doar pentru că… comunicarea e imposibilă.

     – pierzând contactul cu Dumnezeu omul a pierdut contactul cu Adevărul. În loc de a ști dacă un lucru e adevărat sau fals omul a început să știe doar ceea ce e bine sau rău (pentru el). Iar acest lucru a fost începutul diviziunii și exploatării.

Dumnezeu a încercat mereu să restabilească contactul. Dar omul nu putea să-L mai audă. Nu mai putea comunica cu Dumenzeu. În nici un caz mai mult decât putem comunica noi cu câinele nostru. Și Dumnezeu n-a avut de ales și ne-a tratat ca atare. A instituit o serie de reguli și când omul nu le respecta era pedepsit. Căci era singurul dialog posibil, singurul mod în care omul înțelegea ceva.

Omul neregenerat, nenăscut din nou este doar un animal vorbitor. Nimic mai mult. De aceea nu este nimic surprinzător în faptul că a început chiar să creadă că se trage din maimuță. Într-un anume fel este chiar adevărat. Căci a degenerat.

recunosc că nu-mi fac iluzii ca cei care vor citi să înțeleagă, căci după cum spuneam umilința este cheia, iar omului-animal nu-i este deloc ușor să se vadă așa cum este. Sufletul a luat controlul, deci omul-animal se vede superior și ego-ul lui nu are limite. Iar omul-animal nu poate să înțeleagă lucrurile spirituale căci pentru el sunt o nebunie. Ca să le poată înțelege trebuie să înceapă să învețe umilința. 

 Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu” (Romani 8: 14), iar cei ce nu sunt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu, nu sunt fii ai lui Dumnezeu. 

studiul in original aici

Anunțuri
Posted in: conversații