INGREDIENTE:
- tofu taiat in cuburi
- coriandru boabe macinat
- boia de ardei
- un cățel de usturoi zdrobit
- ulei
- sos de soia
- orez (care se fierbe separat și în timp ce preparăm tofu-ul)
PREPARARE:
se adauga intr-o tigaie uleiul condimentele și usturoiul. Se țin pe foc până își degaja aromele. Se adaugă cubulețele de tofu, iar in final se stinge totul cu sos de soia.
se pun orezul în farfurie și se adauga deasupra cubulețele de tofu condimentate.
Anunțuri
Posted in: masa de seară
mihaela
Noiembrie 28, 2015
e o rețetă improvizată. originalul ei cred ca e din bucătăria tailandeza sau așa ceva. O găsisem mai demult intr-o revista, am schimbat si inlocuit unele ingrediente și… a devenit primul fel pe care ucenicul meu bucătar l-a gătit singur în exclusivitate. 🙂
O să pun și poze dar deocamdată încerc să fac o „bază de date” cu ce-aș putea găti.
cherie
Noiembrie 28, 2015
Cred ca este foarte gustos, dar pentru mine tofu… este meniu chinezesc ! 🙂
Eu fac pilaf cu orez simplu… Cu carne dar si fara carne, doar cu orez, ulei si ceapa….
Calesc putin carnea apoi adaug si ceapa taiata marunt in putin ulei. Le calesc putin (dar dupa cum iti place mancarea, mai prajita sau mai fiarta)caci apoi pun si orezul si apa care fierbe im preuna cu ceapa si carnea. La o masura de orez (o ceasca sau o cana) pun 3-4 masuri (cesti sau cani) de apa, sare nu pun prea multa caci se adauga dupa gust… Las la fiert la foc mic sau la cuptor. Nu amestec orezul pe parcursul fierberii dar sunt atenta sa nu scada apa prea repede si sa se arda orezul…
cherie
Decembrie 2, 2015
Am uitat să îţi spun ceva în legătura cu orezul, cu pilaful propriu zis. Nu am pus niciodată usturoi în pilaf şi nu ştiu dacă mi-ar place, dar eu pun un ardei gras tăiat făşii peste orezul care fierbe împreună cu ceapa călită în putin ulei.
Am sa pun pe sit cum fac eu pilaful acea mâncare care zici că îi place lui S.
Si mie îmi place şi folosesc des acest aliment.
mihaela
Decembrie 2, 2015
noi mancam orez de zici ca suntem chinezi 🙂 Pune reteta ca va fi mai mult decat binevenita