Humus

Posted on Noiembrie 30, 2015 de

4


din nou o rețetă improvizată. 🙂 Ingredientele sunt copiate de pe ambalajul pastei de humus pe care o cumpăr, dar, întrucât pasta cumpărată conține susan (iar reacții alergice!!) o fac acasă și astfel pot controla ingredientele.

INGREDIENTE:

  • boabe de năut
  • ardei roșii
  • zeama de lămâie
  • apă
  • unt de susan (tahini)
  • ulei
  • oțet
  • usturoi
  • ierburi aromatice

Las boabele de năut pentru o noapte în apă sau chiar mai mult. dacă a doua zi n-am chef să le prelucrez le transfer în borcanul special pentru germinat și astfel pot să mă joc puțin cu timpul.

 

METODĂ:

se fierb boabele de năut. se adaugă ardeii copți și curățați împreună cu toate celelalte ingrediente. Se mizează cu mixerul până se obține o pastă fina.

 

VARIANTE: în loc de ardei copți ceapă caramelizată, măsline sau sfeclă. Variantele par infinite.

 

Anunțuri
Posted in: de uns pe pâine