Curry de legume

Posted on Decembrie 4, 2015 de

2


Știu, iar o s-o încurc cu condimentele 🙂 Condimentul se numeste cari in franceză si curry in engleză. Cum s-o fi numind în românește mare enigmă pentru mine.

Ingredientele sunt cam ce se găsește prin frigider. putem înlocui fasolea verde cu castravete, putem elimina cartofii etc.

 

INGREDIENTE:

  • dovlecei
  • morcovi
  • cartofi
  • fasole verde
  • ulei
  • cățel de usturoi (știu  că iar ai să strâmbi din nas 🙂 )
  • o lingură de curry
  • o foaie de dafin
  • cremă de cocos (adică un lapte de cocos mai gros, de consistența unei smântâni)

Legumele se taie în bucăți mai mici sau mai mari în funcție de timpul necesar pentru a fi fierte (cartofii în bucăți mai mici și morcovii în bucăți mai mari căci în ultimă instanță se pot mânca și cruzi)

Se sotează toate în ulei împreună cu condimentele (curry si usturoiul) se adaugă frunza de dafin, se adauga foarte puțină apă și se fierb toate (în liniște și pace) până când legumele care nu se pot mânca crude devin comestibile.

Se stinge focul, se trage de-o parte și se adaugă câteva linguri de cremă de cocos. Se scoate foaia de dafin și se aruncă la compost (cine are 😉 )

 

Se servește alături de orezul fiert separat.

 

p.s. La noi în familie rețeta e apreciată de 2 din 3 🙂

 

Anunțuri
Posted in: Uncategorized