O rețetă pe care intenționam s-o fac mâine. În seara asta am pus boabele de năut la înmuiat și am verificat gogoșarii. Am constatat că nu am 6 gogoșari ci doar unul, rămas singur dintre cei 8 pe care i-am cumpărat cu câteva zile înainte :). Așa că am anulat rețeta și acum trebuie să găsesc ceva de făcut cu boabele de năut.
Îmi place că e o rețetă versatilă și ține loc de 2 mese gătite 🙂 Cred că în loc de bulion s-ar putea pune pur și simplu apă.
INGREDIENTE (4 sau 6 porții)
- 6 ardei roșii
- o ceapă tocată
- 2 morcovi tăiați bucăți
- 2 tulpini de țelină (apio parca am vazut in retele romanesti)
- 2 căței de usturoi
- 6 căni de bulion de pui
- 1/4 (60 ml) pasta de roșii
- o jumatate de linguriță de cari
- o jumătate de linguriță de curcuma pudră
- ulei
- sare și piper
INGREDIENTE DE INCORPORAT PENTRU A TRANSFORMA SUPA ÎNTR-O CINĂ CONSISTENTĂ:
- 2 căni de năut fiert
- 2 căni (500 ml) de orez fiert
- 3 castraveți micuți tăiați felii
- crutoane
- ierburi aromatice proaspete de presarat in farfurie
TEHNOLOGIA DE FABRICAȚIE: 🙂
- se coc ardeii și se curăța
- într-o oală mare se sotează în ulei de măsline ceapa, morcovii, țelina și usuroiul timp de aproximativ 5 minute.
- se adaugă ardeii copți, bulionul de pui și pasta de roșii.
- se fierbe la foc mic timp de aproximativ 15 minute
- se mixează cu blenderul
- se adauga condimentele (curcuma, cari sarea și piperul)
Supa e gata!
Pentru a o transforma în ceva mai consistent se incorporează orezul fiert și boabele de năut și o mai ținem pe foc până se încălzește uniform. Stingem focul și adăugăm castraveții.
Crutoanele și ierburile proaspete le adăugăm în farfurie.
NOTĂ:
o variantă ar fi să se pună orezul fiert și boabele de năut fierte pe o farfurie și fiecare își îmbogățeste supa ce ce-i place.
cherie
Ianuarie 13, 2016
Eu cred ca este foarte buna reteta pentru o masa de seara. Orezul insa pe mine si mai ales pe Luky… ne cam constipa…Nu putem face exces…Nici vorba de cat zici tu… Poate pus alaturi si daca cineva vrea sa isi puna…. sa manance ! Si eu mai strecor 100 gr (un pahar ) in supa saptamanala a lui Luky desi el stramba din nas…
Dar daca nu ai destul ardei gras eu zic sa pui in plus un morcov, inca o ceapa, adica doua cepe in total si niste boabe de naut (o lingura… poate cu varf) care sa fie fierte bine si adaugate la sotare, adica la calirea in ulei..
Cred ca nu am inteles cum este cu cele 400 gr de naut adaugat odata cu orezul. Eu zic sa pui o ligura sau chiar doua in compozitia sotata si data prin blender.
Apoi, daca nu ai supa de pui pune apa fiarta fara frica si pui cata ai nevoie ca sa iasa consistenta dorita de tine…
La sfarsit eu cred ca as mai adauga niste suc de rosii ca supliment, dupa gust… si sare ca sa imi placa ce mananc…
Cred ca este o reteta buna pentru seara, dar asta daca la masa de pranz s-a mancat ceva cu carne… Oricat de vegetarieni am fi… proteinele sunt cam putine in aceasta reteta. Proteinele la aceasta reteta sunt doar in nautul acela … si nu inteleg cum te gandesti sa il pui… asa intreg, pe masa…. sau dat prin blender…
Eu ziceam sa dai si ceva naurt prin blender, in compozitia supei …
Masa ar trebui sa cuprinda cantitati proportionale de vitamine si proteine. Sa caut ce proportie scria in cartile citite de mine. Probabil la occidentali… ca voi…sunt mai altele.
Dar sa facem schimb de pareri… :)..
mihaela
Ianuarie 13, 2016
crezi ca sunt in stare sa ma apuc sa calculez cate proteine ar trebui a cuprinda o masa? abia ce sunt in stare sa fac reteta 🙂
Dar de ce zici ca masa de seara ar trebui sa contina proteine? Boabele de năut (puse fierte si intregi in supă) au destule proteine. Oricum problema societatii noastre nu e lipsa de proteine ci excesul de proteine.
In ce priveste orezul si constipatia eu cred ca-i folclor popular. Dar, pentru cazul in care se intampla pot sa-ti recomand reteta naturista himalayana 🙂
behaitul oilor si Glasul Pastorului
Ianuarie 13, 2016
acel tratament himalayan te face sa te faci pe tine de frica, daca pe deasupra mai ai si rau de inaltime, din fire .
cherie
Ianuarie 13, 2016
Nu este aiurea ca orezul este… o problema pentrui cei cu predispozitie… Deaceea se mananca orez cu lapte…de exemplu, sau cu varza acra la sarmale….cu ceva care sa echilibreze efectul..
Cand esti deranjat la stomac de exemplu, se recomanda orez fiert si se reglementeaza treaba… 🙂
Eu pentruca asa cere consoarta… (este exagerat) … cand fac sarmale sau ardei umpluti… pun in loc de orez arpacas fiert, adica grau decorticat, putin sfarmat… asa manca el la mama lui acasa…
Luky refuza sa manance orez. 🙂
cherie
Ianuarie 25, 2016
Pentru „oier” 🙂
De cate ori intru pe blogul tau am oarecare probleme… Oare dece?