O alta abordare – Mihaela.

Posted on Iunie 23, 2016 de

13


Iov era neprihănit (însuși Dumnezeu o renunoaște), trăia o viață liniștită, era sănătos, avea din abundență tot ce avea nevoie și nu avea nicio lipsa. Avea deci o viață confortabilă, fară lipsuri, fără probleme, fără stress și fără neajunsuri. O viață ideală, din punct de vedere uman.

Liniștea lui va fi tulburată de o întâmplare care se petrece în lumea spirituală (între Dumnezeu și Satan), întâmplare de care el nu avea cum să știe. El trăia pe pământ și nu avea acces la dialogul între Dumnezeu și Satan. În urma acestui dialog Dumnezeu îl va determina pe Satan să-l pună pe Iov la încercare. Este tot ce cunoaștem în acest moment privitor la planurile lui Dumnezeu în ce-l privește pe Iov. Dumnezeu este cel care regizeaza încercările prin care acesta va trece, Satan fiind doar executantul, care va cere aprobare de la Dumnezeu pentru fiecare suferință pricinuită lui Iov. De remarcat că nu poate să depășească limitele impuse de Dumnezeu- iar limita pare a fi doar viața lui Iov.

Ce e deranjant aici și care sunt întrebările la care trebuie să raspundem:

  1. De ce Dumnezeu (care e dragoste) este cel care-i tulbură liniștea lui Iov determinându-l să treacă printr-o gamă extrem de largă și completă de suferințe?
  2. De ce Satana (dacă nu i-ar fi fost sugerat de Dumnezeu) l-ar fi lăsat pe Iov în pace, să se bucure de viața lui liniștită, de prosperitate, de familie etc.
Anunțuri
Posted in: Uncategorized