Despre SATANA….

Posted on iunie 30, 2016 de

11


Geneza cap3 –

  • 1 Şarpele* era mai** şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: ‘Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină’?”

* Apoc 12:9; – ·  9 Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi*, numit Diavolul şi Satana, acela care** înşală întreaga lume, a fost† aruncat pe pământ şi împreună cu el au fost†† aruncaţi şi îngerii lui.

2 Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină.

3 Dar*, despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: ‘Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.’”

4 Atunci, şarpele* a zis femeii: „Hotărât că nu veţi muri,

5 dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi* se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.”

6 Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat*; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul** a mâncat şi el.

 Deci cine inteleg eu ca este Sarpele? Sarpele, prima expresie a “SIRETENIEI a RAULUI” din biblie este o creatie (nu o creatura, nu o fiinta) a lui Dumnezeu, mai sireata si mai rea decat toate creatiile sale, in Apocalipsa, este  “Balaurul cel mare”  (asta presupune ca sunt si  variante mai mititele), “Diavolul, Satana” ( in varianta cea  mare, si dracusor in varianta populara, mai mica).

Satana este deci  creatia lui Dumnezeu, simbolic atasat unui animal sarpele.

Diavolul, Satana  este  dotat cu rautate, venin, este cel care nu omoara direct  ca orice alta creatie care se hraneste ca sa traiasca ca un animal  ci prin veninul care lucreaza in victima, il otraveste, il supune si il  ucide…

Diavolul, Sarpele, Satana, alias Raul, a fost aruncat pe pamant impreuna cu toate variantele mai micute caci in momentul in care omul a aflat ce este rau si ce este bine, nu a mai fost un animal nestiutor, care se bazeaza pe instinct si primeste toate informatiile direct de la Dumnezeu ci judeca singur, a devenit asa cum i-a spus Satana, asemeni lui Dumnezeu cunoscand binele si raul…

  Si ce adauga atunci Dumnezeu:      __________

  • 15 Vrăjmăşie* voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa** ei†. Aceasta†† îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul.”
  • 22 Domnul Dumnezeu a zis: „Iată* că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să** ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.”
  • 24 Astfel a izgonit El pe Adam, şi, la răsăritul* grădinii Edenului, a pus nişte heruvimi**, care să învârtească o sabie învăpăiată, ca să păzească drumul care duce la pomul vieţii.

NOTA : Ma gandesc ce vrea sa spuna biblia cand spune ca samanta femeii, „omul” va zdrobi capul „Satanei”, adica a RAULUI, iar Satana ii va zdobi omului calcaiul, adica ce?

Ar putea fi considerat un simbol pentru drumul cel bun, sa fie vorba de spre calcaiul lui Achile, punctul vulnerabil…

Reclame
Posted in: Uncategorized