Vinegretă

Posted on Iulie 21, 2016 de

7


Dacă legumele pentru salată sunt cam aceleași, ceea ce aduce un plus de savoare ar fi vinegreta 🙂

Ingrediente:

  • 1/2 morcov răzuit fin
  • 1/2 castravete răzuit fin
  • 1/2 ceapă fin răzuită
  • 4 linguri de sare
  • 2 linguri de usturoi pisat
  • 2 lingurițe de piper măcinat
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 16 oz de oțet (1 oz = 30 ml)
  • 1/4 cană de suc de lămâie
  • 6 1/2 căni de ulei
  • 4 linguri de zahăr
  • rețeta mai prevede 2 linguri de ceva gen vegeta dar pe care le-am înlocuit cu 2 linguri de drojdie alimentară (nu cea pentru făcut pâine ci cea pe care o consumă veganii ca supliment pentru vitamina B12)

PREPARARE:

se amestecă cu blenderul uleiul cu oțetul până se emulsionează. Se adaugă celelalte ingrediente.

Se prepară cu o saptămână înainte de a fi utilizată (să se amestece aromele) și se păstrează (timp îndelungat) la frigider.

 

 

 

Anunțuri