Ce este mantuirea pentru tine ?

Posted on Octombrie 14, 2016 de

72


Întrebare: Ce este mântuirea? Care este doctrina creştină a mântuirii?
1-Răspuns:
Mântuirea este izbăvirea de primejdie sau suferinţă. A mântui înseamnă a izbăvi sau a ocroti. Cuvântul conţine ideea de victorie, nevătămare sau păzire. Uneori Biblia foloseşte cuvântul mântuit sau mântuire cu referire la izbăvirea fizică şi temporară, cum ar fi izbăvirea lui Pavel din temniţă (Filipeni 1:19).

Nota: mantuirea mea = salvarea mea din temnita cu ajutorul  LUI …. si a rugaciunilor voastre …. (suplimentar, salvarea prin rascumparare, ma salvez platind un pret, sau platind altii pentru mine… Si apropo…cum imi rascumpar greselile ? Daca Iisus a platit, inseamna ca ii suntem datori? A zis el ca este pe gratis?  In acest caz nu trebuie sa platim facand  fapte bune ? Ajutand pe cel in nevoie  lui ii platim   …  🙂 )    Ce de interpretari…

Bunica mea de exemplu, cand voia sa termin ceva, spunea „mântuie !”, adică „termină !”

2-Dupa blogul lui Florin Ionut:

Eu am senzatia ca multi inteleg gresit ce insemna mantuirea. Si cand se poate mantui omul. Ma refer la teologia ortodoxa, bineinteles.
Astept pareri, in cateva vorbe. Fara linkuri si citate de zeci de pagini, va rog.

3-Raspuns Mihnea Dragomir:

Mântuirea este viziunea beatifică. Uneori numită, metaforic, „a sta la masa Împărăţiei” sau „la ospăţul cel veşnic” ori la „nunta cerească” etc.

4-Comentariul meu

Exista diferente intre mantuirea din VT si NT ?

Am citit in:   http://www.godandscience.org/apologetics/faith-ro.html

Ideea conform careia dragostea lui Dumnezeu si mantuirea pot fi castigate prin fapte bune, este larg raspandinta in mare parte din lumea crestina. Totusi, aceasta ideea este in antiteza cu crestinismul. (Cum poate spune cineva asta? Ce secta pagana poate crede asa ceva? Mie mi se pare o erezie asemenea afirmatie)

Aceasta credinta, a salvarii prin fapte, este cel mai vizibila in iudaism.

 

Anunțuri
Posted in: Uncategorized