Supă de fasole boabe cu ardei iute

Posted on Martie 8, 2017 de

2


Încingeți o lingură de ulei de măsline într-o cratiță, adăugați o ceapă tăiată mărunt și căliți timp de 5 minute, amestecând până devine aurie.

Adăugați 225 grame de morcovi tăiați cuburi și 225 grame de cartofi curățați și tăiați în cuburi. Prăjiți timp de 2 minute. Adăugați amestecând 2 căței de usturoi pisați, 1/4 linguriță de boia de ardei iute, o linguriță de chimion măcinat și mai căliți 1 minut.

Adâugați 400 grame fasole boabe (fără zeamă), 2 linguri piure de tomate, 750 ml bulion de pui sau apă, sare și piper. Lăsați să clocotească. Acoperiți. Fierbeți înăbușit timp de 30 de minute.

Pasați jumătate din supă, turnați înapoi în cratiță, reîncălziți. Serviți decorat cu verdeață proaspăt tocată (coriandrul va da supei un gust deosebit)

Serviți cu o salată din frunze tinere de spanac, frunze de andive, cateva masline negre sau verzi, 2 linguri boabe de fasole (fiartă în apă). Faceți un sos din 1 cățel de usturoi pisat, sare, 1/4 linguriță oregano. 1/4 limguriță cimbru, oțet de mere și ulei. Amestecați totul bine si puneți deasupra cateva crutoane (pâine prajită frecată cu usturoi)

Anunțuri
Etichetat:
Posted in: rețete culinare