ACASĂ CU DUMNEZEU, o carte -Partea II

Posted on iunie 6, 2018 de

0


CAPITOLUL     7,  8 , 9, 10

Am continuat lectura cărții și de aici, de la capitolul 7  am constatat că am intrat natural în dialogul autorului. S-a schimbat percepția dialogului pentru mine.

CAPTOLUL  7-  Toate sufletele își găsesc pacea după moarte, nu toate și-o găsesc înainte

CAPITOLUL 8 – Ți-e frică să mori și te temi să trăiești. Ce mod de a exista !

Aici și de aici  mi-am regăsit gândirea… Pacea după moarte înseamnă însă din punctul meu de vedere că dincolo nu mai există  NIMIC …  Dar în carte se continuă cu ideea de reîncarnare. Nu este o altă religie? Nu este Buda  adăugat la Iisus.

Reîncarnare ? Să fie! Zic eu, dar cum vom fi după reîncarnare? Mai avem aceeași fire, aceeași minte, aceeași capacitate de a analiza viața ? Că despre cum vom arăta este aproape imposibil să mai arătăm  la fel. Cum vom fi? Vom putea alege? Sigur cartea va continua cu explicatii. Voi citi !

NOTA , Cartea Tibetană a morților dă niște indicații pentru cel care moare, că ar fi bine să aibă grijă  cum se va reîncarna căci , vorba aia, așa cum îți așterni așa vei dormi!

Acolo se spune că în cele 3 zile cănd mortul este vegheat în casă și apoi chiar în toate cele 40 de zile căt mai stă sufletul pe lângă cei dragi trebuie să se dea indicații mortului despre ce trebuie să facă căci mulți nu prea stiu – religie dar mai sunt în legătură cu cei vii  …

Rămâne însă de văzut dacă după ce mori  sfaturile sunt utile,  fie că sunt tibetane sau de pe aici din cartea asta,  că și aici sunt multe  indicații…

____________________________________________________________________________

OBSERVAȚIE.

-Nu există cunoaștere fără experiență… Așa este în fizică.

-Teoria trebuie confirmată de experiență altfel ideea este doar o teorie,

-Punerea ideii  într-o ecuatie matematică nu dă teoriei statutul de lege,  doar CONFIRMAREA experienței consolidează legea.

-Moartea așa cum o înțeleg eu, prin eliminarea legăturii cu  corpul fizic,  este o experiență din care nimeni nu s-a mai întors practic  înafară de Iisus, asta  dacă mergem pe varianta bibliei, pe creștinism.

____________________________________________________________________________

Să mă întorc la carte.

Din Capitolul 7, am rămas cu ideea că fiecare om are în viață un plan divin pe care și-l realizează si abia după ce îl realizează se poate întoarce în divin, să moară,  dar…  trebuie să ajungă  și la CONȘTIENTIZAREA  ABSOLUTĂ.

Aici este aici ! Dacă nu cauți CONȘTIENTIZAREA este mai problematic să o găsești. Dar eu în stadiul acesta de citire cred că am găsit unul din drumurile prin care SE CAUTĂ CONȘTIENTIZAREA … ȘI trec la …

CAPITOLUL  8.

A  CINCEA  REAMINTIRE… Moartea nu este niciodată o tragedie. Este totdeauna un dar.

Chiar așa am spus mereu. Mie nu prea mi-a plăcut viața dar nici nu am considerat viața așa de neplăcută încât să mă determine să scap de ea.

Cred că dacă ar fi să merg pe ideea că am mai trăit o viață și am amintiri din acea viață, sigur că la această concluzie am ajuns într-o viață anterioară. Problema pe care mi-o pun eu acum în calitate de TOMA NECREDINCIOSUL biblic, codul ADN are amintiri de la tot lanțul de indivizi care au trăit până a mă naște eu, mame și tați, de unde știu eu că este de la mine și viața mea anterioară și nu de la bunica? Doar  s-a recurs la codul ADN ca experienta stiințifică.

In carte sunt multe lucruri interesante si adevărate

Așa cum te consideri – așa vei fi, spune cartea. Eu completez  și spun că, așa cum te consideri așa ești în acel moment ! Cum vei fi… mai cercetez…

CAPITOLUL 9 și CAPITOLUL 10

  9.  Nu există victime nici răufăcători pe lume,

10. Voi toți sunteți cauza a tot ce se petrece în viața voastră- inclusiv a morții voastre.

Aceste capitole  sunt foarte interesante ce citit căci explică dece este adevărat ce scrie mai sus, iar eu sunt si am fost mereu de acord cu concluziile astea chiar dacă erau ale mele nu citite din cartea asta . (atâta însă că eu adaug că suntem ceea ce a vrut Dumnezeu să fim, și asta dacă nu cumva este adevărat ce scrie în Cartea Tibetană a morților în care ni se dă sfatul să alegem ceea ce vrem să fim cautând locul și în cine vrem să ne reîncarnăm… (și dacă o nimerim… Ca una este ce cauti si alta este ce găsești. Tot mai sigur este să îl lași pe Dumnezeu să decidă. )

Oricum, dacă va fi să văd că după ce mor am șansa să mă reîncarnez, nu voi uita aceste idei tibetane sau din carte .

Problema este că eu dacă îmi caut acum un loc si o gazdă pentru reîncarnare după Religia Tibetana, nu am destule cunoștințe ca sa pot alege ceva… Vai ce de probleme  aș avea eu la reîncarnare! Ce mult ar mai fi de făcut dacă ar trebui să mă pregătesc pentru reîncarnare ! Mai ales că nu am citit toată cartea asta si cine-stie-ce mai aflu !)

Nu glumesc,  Reîncarnarea,  dacă este să o privim serios,  este ceva foarte serios…

Posted in: Uncategorized