ACASĂ CU DUMNEZEU, o carte – partea a III-a

Posted on iunie 8, 2018 de

0


CAPITOLUL    11,12,13

Mă opresc aici căci la 14 am atenționare și deja mi-am definit parerea asupra cărții. Imi place ce scrie autorul dar pentru mine sunt doar păreri așa cum  avem fiecare din noi.

Ce este viața, fiecare vede și înțelege după cum trăiește el, iar ce este moartea, inafară de ceea ce vedem în jurul nostru vom vedea la timpul potrivit. Presupunerile sunt presupuneri.

După părerea mea, discuțiile serioase cu Dumnezeu omul  le are doar prin studii dedicate, stiință sau teologie  dar Dumnezeu nu discută în acest domeniu cu oricine. Oamenii de stiință sunt aleșii lui așa cum sunt și cei care studiază teologia . Noi restul căutăm să înțelegem ce discută ei cu Dumnezeu …

Cred cu tărie că singura legătură cu Dumnezeu este știinta, adică matematica, fizica, chimia și alte derivate si aplicatii ale acestora inclusiv literatura și bibliile, care nu intră de fapt la știință.

Discutiile noastre personale despre suflet sunt chestiuni personale pălăvrăgeli prin care ne descărcăm nemulțumirile.

Nu stiu destulă matematica sau fizica ca să intru în categoria celor aleși căci  nu am disponibilitatea să mă dedic studiului mai mult decât îmi permite timpul așa cum nu am răbdare și nici interes să mă dedic studiului teologic  dar… sunt un mare admirator al lui Dumnezeu relevat prin știință, mai mult decât prin biblie și alte cărți sfinte. Să studiezi este interesant, captivant, dar mai trebuie si să trăiești…

CAPITOLUL   11, Ești diferit de Dumnezeu dar nu ești separat de Dumnezeu. Deaceea nu poți muri niciodată.

A șasea Reamintire, Tu și Dumnezeu sunteți una. Nu există separare între voi.

Parerea mea, este că în mare are dreptate dar moartea este moarte, si eu nu o înțeleg asa ca un joc de cuvinte. Si Iisus care om a fost (eu asta cred),  spunea, Eu și Tatăl (Dumnezeu) una suntem  …

Eu consider că Dumnezeu este tot ce există, universul întreg.

Ca să fac o comparație, Dumnezeu – Universul este compus din atomi, planete, oameni etc, așa cum omul este compus din ochi, nas, piele, etc, dar nu astea reprezinta individul ci inteligenta, capacitatea sa de exteriorizare  si personalitatea lui, ca individ.

Dar  de murit, moare totul….  Moare un sistem solar o viață… Totusi depinde de ceea  ce ințelege fiecare prin moarte. Moartea pentru mine este un sfârșit a ceva. Ce ? Fiecare cu părerea lui.

CAPITOLUL 12. Sunt unii care spun că a vedea înseamnă a crede. Eu vă spun ca a crede înseamnă a vedea,

Perfect adevărat doar că eu aș vrea să cred că fac parte dintre cei care numai dacă văd, cred.

(si nu mă refer doar la văz ca mai am si alte simțuri, miros, pipăit, auz, etc. În momentul când nu mai am încredere în simțuri înseamnă ca am o dereglare psihică căci care este diferența între un nebun si restul lumii? E drept că un pic de nebunie există în fiecare din noi dar trebuie să avem un oarecare discernământ, o linie peste care nu putem  să trecem.)

Si iar este bine ca fiecare să citească cartea căci nu pot expune chiar tot ce scrie…

CAPITOLUL  13, Nimic din ceea ce este observat nu rămâne neafectat de către observator

Adică noi oamenii ne băgăm nasul peste tot ? Dar referirea la fizica cuantică este cam de altă categorie… Poate nu prea înțeleg eu ce spune căci dacă schimbă sensul cuvintelor cu sinonime… m-a pierdut.

Să mergem la reamintiri.

A șaptea Reamintire, Moartea nu există, (depinde de ce înțelegem  prin  moarte)

A opta Reamintire, Nu poți schimba Realitatea Supremă, dar poți schimba experiența pe care o ai în legătuă cu ea. (De fapt nu spune despre experiența ta propriu zisă  ci despre impresia ta despre experiența care ar fi de fapt experiența … ceea ce este altceva asa cum văd eu cuvântul … )

 

Totul este foarte interesant prezentat in carte dar depinde din ce unghi de vedere privești, Oricum, este un unghi de vedere foarte deschis, și de aici trec la  partea a IV    la IAD ȘI RAI.

Posted in: Uncategorized