ACASA CU DUMNEZEU – o carte, Partea a IV-a

Posted on iunie 9, 2018 de

2


Partea a IV- IAD ȘI RAI

Îm această carte la CAPITOLUL  14 scrie , Să fim clari, nu există iad, pur și simplu nu există un asemene  loc.

Dacă aș fi crezut vreodată că există iadul și raiul din biblie nu cred că aș fi făcut vreodată un contract cu concurența lui Dumnezeu, adică cu Diavolul.

Mereu am crezut că există Rău și Bine iar Dumnezeu în calitatea lui de creator a tot ce există a făcut binele dar și răul.

Iadul este simbolic pedeapsa pentru cei ce fac rău iar raiul rîsplata pentru cei ce fac bine.  Oamenii fac mereu si bine dar si rău. Judecata lui Dumnezeu este un fel de cântărire între ceea ce omul face bine si ceea ce face rău dar nu cred și nu am crezut miciodată că în urma judecății oamenii vor face naveta intre Rai si Iad.  Am considerat că la judecată se face dreptate nu se stabileste o rasplată sau o pedeapsă. Am crezut mereu că Dumnezeu ne dă ceea ce merităm, nu că vom fi trimiși în iad sau rai.

Multă vreme l-am considerat pe Dumnezeu ca un părinte care m-a făcut așa cum a vrut el și vrea să fac ceea ce vrea el. Problema mea a fost că nu mi-a plăcut cum m-a făcut și nu prea voiam să fac ce voia EL pentrucă nici nu îmi explica  dece și pentrucă eu simțeam că vreau altceva…

Era voința mera împotriva voinței TATĂLUI. Nu război, dar  o revoltă, cu plânset, rugăminți…etc.

Dumnezeu mă șantaja? Am trecut si eu la șantaj. Vrei să fac ce nu vreau? Dece? Atunci fug de acasă, caută-mă, sunt sigură că îți va părea  rău… Mă duc la Dracul !  Așa judecam eu…

Si poate sunt tâmpită, dar și acum cred că Dumnezeu iubește oamenii ca un tata iar noi oamrnii suntem asemeni copiilor care crează probleme părinților. Cred doar că acum sunt puțin mai disciplinată și mai înțelegătoare.

Cartea pune problema însă mai sofisticat. Moartea se desfășoară in etape. In prima etapă avem mărturii de la cei care mor si viziunile lor înainte de moarte.

Eu am citit părerea unor doctori anonimi (sau de la care nu retin numele) care spun că prin descompunerea neuronilor din creier, la moarte dar si altfel,  se poate forma nu stiu ce substanța care este echivalentul a nu stiu ce dog care te face să ai viziuni, Si știu din experiență că acea substanță creaza niste viziuni de un realism greu de imaginat ca fiind posibile dacă nu experimentezi.

Deci cu prima faza a morții descrisă în carte și de toți cei care trec prin moarte clinică  sunt de acord.

Tot in carte se spune dacă religia noastră sau convingerile noastre  ne impun un anume gen de moarte  așa va fi.  Sunt perfect de acord,  dar cu asta nu am ajuns la elementul MOARTE ci doar la preludiul morții…

Concluzia acestui capitol 14 este că, În viață important este să-ți fie totul clar  când este vorba de absolut orice. Nu doar moartea îți este influențată de ceea ce crezi ci înteaga viață.

Așa este dar… dacă după părerea mea  lucrurile îți sunt clare nu de cât și ce citești ci de felul tău de a fi.

 ___________________

Capitolul 15, Moartea ne intrigă, E fascinantă și uluitoare și absolut minunată.

Că este minunată … cred că abia acum când am îmbătrânit am început să mă gândesc că este așa. Ce ar fi să fie dacă am fi veșnici și fecunzi permanent? Am încercat să îmi imaginez și nu am găsit nici o variantă acceptabilă…  Dumnezeu a avut totul în vedere.

O fi universul infinit dar  vesnicia nu este o soluție.

 ____________________

CAPITOLUL 16  Ce trăiești ca experiență este o lume tridimensională dar nu trăiești într-o astfel de lume.  Realitatea Supremă este mult mai complexă decăt ți-ai putut imagina vreodată .

 

Cred că aici cartea  vrea să facă referire la teoriile relativității care se promovează în stiința de după Einstein.

Este remarcabil saltul în infinit de după enunțarea ecuatiilor timpului, si spatiului functie de viteză si limitarea vitezei undelor electromagnetice la viteza luminii, dar mulți habar nu au despre ce este vorba și există pericolul să creeam fantezii. Stiința poate să ne lase să visăm dar este bine să realizăm  că visăm atunci când visăm.

Voi mai scrie doar după ce citesc toată cartea.

Multumesc lui Abel pentru carte,

Reclame
Posted in: Uncategorized