Desert. Fără lapte, fără ouă și fără nimic special :)

Posted on martie 14, 2016 de

6


Rețeta de blat am adaptat-o de aici – am inlocuit drojdia cu maia, am înjumătățit cantitatea, am facut niște calcule și am ajuns la următoarele ingrediente:

  • 100 grame maia (50 grame apă +50 grame făină albă)
  • 125 grame făină
  • 57,5 grame apă
  • 1/2 lingură zeamă de lămâie
  • 22,5 grame ulei
  • 25 grame zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1/2 linguriță esență de vanilie

METODĂ:

se amestecă maiaua cu apa, se adaugă zahărul, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie.

se frământă 5-6 minute.

se adaugă uleiul și se frământă până se incorporează în aluat.

se ține într-un loc călduț până își dublează volumul

se tapetează un vas cu ulei și făină, se preîncălzește cuptorul (de preferințâ cu aburi )

se transferă aluatul în vasul tapetat cu făină și se coace aproximativ 20 de minute

 

Parcurgând aceste etape am obținut urmâtorul blat:

DSC02119

 

 

După ce s-a răcit l-am transferat în vasul în care l-am copt și l-am îmbibat bine de tot cu suc de portocale.

Am adaugat portocale proaspete tăiate în bucăți

DSC02111

 

iar în final am adaugat frișca, adică o cremă de cocos pe care am mixat-o cu o linguriță de zahăr brun (pentru aromă) și puțină esență de vanilie

DSC02113

 

DSC02114

 

DSC02116

 

Recunosc ca desertul meu nu e prea arătos – n-am avut răbdare să țin crema de cocos în frigider pentru a se întări, și poate dacă aș fi tăiat blatul în două înainte de a-l însiropa… dar astea rămân pentru data viitoare 🙂

Posted in: rețete culinare